Loes

Voor een gezonde 30-jarige meid is het niets om 's ochtends liggend op bed je ondergoed en sokken aan te moeten trekken, niet meer te kunnen hockeyen, regelmatig door mijn rug te gaan en bij allerlei dagelijkse handelingen pijn te ervaren. Na circa 9 jaar rugklachten te hebben ervaren en diverse vormen van therapie te hebben gehad, was ik het zat en ben ik voor onderzoek in het ziekenhuis beland. Mijn rug bleek op een bepaald punt versleten, niets aan te doen. Met de klachten zou ik moeten leren leven. 
 
Via mijn schoonfamilie kwam terecht bij Body Stress Release in Utrecht onder het mom van 'baadt het niet, dan schaadt het niet'. Maar na een paar maanden waren mijn klachten wonder boven wonder verdwenen! Ik kan alles weer: heb geen last als ik opsta, kan weer gewoon de was ophangen, de vaatwasser inruimen en vooral: ik kan zonder pijn hockeyen! Wat mij dus in 9 jaar tijd binnen het 'reguliere' circuit niet gelukt was, is binnen 2 maanden tijd gelukt door de BSR behandelingen. Mooi detail: na een half jaar moest ik terug naar het ziekenhuis voor een controle voor mijn rug. Opnieuw werden er foto's gemaakt: de slijtage is uiteraard niet verdwenen, maar op de foto's was duidelijk te zien dat het gehele gebied rondom de versleten wervels een veel rustigere indruk maakte. Ik heb dan ook een mooi BSR promotie praatje gehouden bij de desbetreffende arts.
 
Ik kom nu nog circa 1 keer per maand voor een 'onderhoudsbeurt'. Ik zie echt uit naar de behandeling omdat ik merk dat het voor mijn gehele gemoedstoestand prettig werkt. Bij pittige periodes in mijn privéleven of bij werkdruk, zorgt BSR ervoor dat ik kan ontspannen en de spierspanning die ik in zwaardere periodes opbouw, weer makkelijk loslaat. 
 

Annemieke

"Meer dan 10 jaar geleden groeiden pijnklachten aan mijn rechterpols uit tot functieverlies van beide handen en uiteindelijk werden de klachten samengevat als RSI. Met een intensief fitness, mensendieck- en fysiotherapieprogramma reduceerden mijn klachten aanzienlijk. Na verloop van tijd kwamen de klachten altijd weer terug bij spannende episodes in mijn leven. Weliswaar niet zo heftig als in het begin, maar wel als teken van ‘doe- het-eens-wat- kalmer aan’. 

Twee jaar geleden ben ik begonnen met BSR en het gaat werkelijk uitstekend. Mijn lijf reageert weer normaal op spannende situaties en schiet niet overdreven in de stress. Dat ging niet vanzelf. Van de eerste behandelingen merkte ik eigenlijk niets. Na ongeveer 10 releases gebeurde er iets opmerkelijks. Zo’n beetje alle klachten kwamen terug na een release. Ik schrok me rot. Tegelijkertijd wist ik dat het erbij hoorde. Unmasken werd het genoemd. Na 2 dagen waren die klachten weg en voelde ik me uitermate fit en dat is zo gebleven. Al vergt het wel onderhoud.

Tegenwoordig heb ik eens per 2 weken een release. Ik heb gemerkt dat mijn lijf dan soepel blijft, mijn humeur vrolijk en ik mijn drukke baan en sociale bezigheden met plezier kan voortzetten. Het had ook iets anders kunnen zijn, maar alles wijst erop dat BSR precies is wat mijn lijf nodig heeft om het gezond te houden.”

 

Meer weten over BSR? >>

Eveline

“Al maanden liep ik met een zeer pijnlijke stijve onderrug. Zo pijnlijk dat ‘s ochtends sokken aantrekken gewoon niet ging. Ik bukte als een houten klaas. Ik ben nu 6 keer behandeld door Martin en ik ga weer fluitend door het leven. Geen hardhandige behandeling, zoals bijv. soms bij een chiroprakter. En je kunt gewoon je kleren aanhouden!“

 

Annemieke

"Na een zware bevalling bleef ik last houden van lage rugpijn. Ik las over Body Stress Release en dacht: baadt het niet dan schaadt het niet. Maar het helpt echt!. Ik ben nu 3 keer geweest en de klachten zijn veel minder en soms heb ik helemaal geen rugpijn meer. heerlijk! Ik heb er weer vertrouwen in dat het goed komt, dank zij Body Stress Release."

 

Anne Marie Droes

“BSR was voor mij een heel nieuw gegeven. Ik las er over in een blad en dacht “dat moet ik eens gaan proberen”. Ik liep al anderhalf jaar met pijn klachten in mijn nek, armen en onderrug. Die belemmerde me in mijn werk maar ook privé, ik kon er bijv. niet meer door sporten. BSR help bij de hoge spierspanning die niet vanzelf weggaat. Ik voel het al tijdens de behandeling, maar vooral er na want dan heb ik echt veel dorst en ben ik heel ontspannen, moe en slaperig. BSR is voor mij wel een aanvulling, ik moet echt proberen mijn leven ook bewust anders in te delen.“

 

Margot

"Ik merk dat de behandelingen effect hebben gehad. De pijnlijke plek bij mijn linkeroksel is nog altijd gevoelig en ik voel dat het nog niet helemaal weg is, maar de scherpte is er absoluut vanaf. De bewegingsproblemen met mijn linkerarm zijn bijna volledig weg. Kortom, ik ben blij dat ik langs ben gekomen en een goede stap heb kunnen maken!"

 

Caroline

"Na een werkdag als tandarts had ik vaak last van mijn rug en schouders. Om de klachten te verminderen of voor te blijven deed ik iedere avond rugoefeningen, maar toch kwamen de klachten altijd weer terug. Nu ik een aantal maal BSR heb gehad voelt mijn rug soepeler aan en zijn mijn klachten dusdanig verminderd, dat ik niet alleen minder klachten tijdens het werk heb, maar ik ook 's avonds veel minder oefeningen hoef te doen om me fit te voelen."