Last van aanhoudende spierspanning en stress?

Natuurgeneeswijzen kenmerken zich door hun focus op de gehele mens en niet slechts daar waar de klachten zich openbaren. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam van de mens staat centraal. En de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving. In de visie van de natuurgeneeskundigen zijn klachten vaak nuttige reacties in het lichaam die duiden op zelf beschermende en zelf genezende processen. De behandeling heeft als doel deze processen te ondersteunen zo dat ze optimaal hun werk kunnen doen. Omdat deze natuurlijke processen zo belangrijk worden gevonden, gebruiken de natuurgeneeswijzen uitsluitend natuurlijke middelen en therapieën.

Gangbare hulpmiddelen zijn geneeskrachtige kruiden, biologische en homeopathische geneesmiddelen en acupunctuur, aangevuld met fysiotherapie, en vormen van lichamelijke oefeningen, ademhalingstechnieken, werken aan een natuurlijke levensstijl almede het nuttigen van natuurlijke voeding en het slikken van bepaalde voedingssupplementen.

 

In de natuurgeneeskundige praktijk BodyStress-Utrecht wordt vooral een teveel aan opgebouwde spanning in het lichaam los gemaakt zodat het lichaam weer leert te ontspannen. In een gesprek wordt onderzocht en uitgelegd waardoor spanning in het lichaam ontstaat en tot welke klachten dit kan leiden. Door middel van leef adviezen (nieuwe gewoonten ontdekken, anders eten), oefeningen en fysieke ondersteuning door middel van BSR wordt de cliënt ondersteund om de opgebouwde spanning los te laten en te voorkomen dat die weer ontstaat.

Spanning in het lichaam ontstaat door fysieke, emotionele of chemische belasting. De beschermende processen van het lichaam leiden soms tot klachten die niet begrepen worden en niet meetbaar of zichtbaar op foto’s zijn. Deze klachten kunnen de cliënt wel dusdanig parten spelen dat ze belemmerd worden in hun normale doen en laten.